Saas-Grund


Algemene info:

 

Aantal inwoners: 1115
Hoogte: 1559 m
Oppervlakte: 40.57 km2
Coördinaten:
46º7'N 7º56'O
Taal: Zwitsers duits

Lengte pisten: 98 km


 

dorp1

 

Over Saas-Grund komt binnenkort informatie op de site. Het buurdorp van Saas-Fee is een gezellig dorp, centraal gelegen tussen de drie andere Saaser dorpen: Saas-Almagell, Saas-Balen en Saas-Fee. Van hieruit gaat de bergweg verder naar Saas-Fee, waar het autorijden eindigt in de parkeergarage. Saas-Fee is namelijk autovrij.

Rijd je nog een eindje verder door het dal vanaf Saas-Grund, dan bereik je Saas-Almagell. Van daaruit kan je nog een stukje verder rijden, tot het eindpunt bij het stuwmeer van waaruit de wandelroute naar bijvoorbeeld de Monto Moro pas start.

Met deBurgerpas kan je sinds 2012 gratis gebruik maken van alle postbussen tussen de vier  Saaser dorpen: Saas-Grund, Saas-Almagell, Saas-Balen en Saas-Fee. Ook zijn alle liften (behalve de Metro-Alpin en het zomerskigebied van Saas-Fee) gratis en staan in een informatieboekje van het toeristenbureau een heleboel aantrekkelijke aanbiedingen. 

Prijzen liftpassen en tijden bergbahnen.

 

 

Op deze site komen alle voor u interessante weetjes en adressen te staan, die voor een fantastisch verblijf in dit mooie Saasdal zorgen.

Burgerpas

Met de nieuw ingevoerde gastenkaart (Bürgerpass) zijn de liften 's zomers gratis....