Winter

Wandelen in de winter:


Meest recente winterwandeling van 2014: de nieuw aangelegde winterwandelweg Längfluh, waarbij u op 2870 m hoogte tot vlak langs de gletsjer loopt. Een absolute top belevenis! De nieuwe rondwandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Ruim 60 km geprepareerde winterwandelwegen staan de wandelaar ter beschikking. Aan het icoontje van de sneeuwpop kan je herkennen wat een winterwandelweg is.

ikoon klein

Vraag van te voren na bij het toeristenbureau welke wegen geprepareerd zijn. Daar kan je ook een winter-wandelkaart kopen.

winterwandelkaart

Winterwandelpas voor de Niet-skiër!

Voor bijvoorbeeld 6 dagen betaal je in winter 2015/2016 met de Bürgerpas CHF 125,- en de kaart is uiteraard weer geldig in Saas-Fee, Saas-Grund en Saas-Almagell.

Sneeuwschoenlopen
Sneeuwschoenlopen is de nieuwe trend waarbij het sportieve met het aangename wordt verbonden. Dichtbij de natuur, met weinig investeringen: goede waterdichte wandelschoenen, sportieve kleren en sneeuwschoenen. Dat zijn een soort brede zolen uit belastbaar materiaal zoals aluminium of kunststof, die onder je schoenen vastgemaakt worden. Het is even wennen, maar dan loop je met weinig kracht eindeloos door de prachtige sneeuwlandschappen. Voorkennis heb je niet veel nodig, maar in Saas-Fee zijn verschillende mogelijkheden om onder leiding van deskundigen mooie wandelingen te maken. Bij het toeristenbureau is de betreffende informatie op te vragen en daar kan je ook een winterwandelkaart kopen waarop de wandelroutes zijn aangegeven.

sneeuwschoenlopen